Предстоящи Събития

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в партньорство с Huawei стартира конкурс за кратка музикална композиция “Sounds like You”

01.09.2021 @ 8:00 - 22.09.2021 @ 17:00

Мултижанровите композиции с дължина между 60 и 120 секунди ще се оценяват от професионално жури, което ги слуша на новите TWS Hi-Res Audio слушалки Huawei FreeBuds 4

Официалната страница на Конкурса – https://soundslikeyou.info/

 

“Sounds like You” е музикален проект, с който Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, Huawei Consumer Business Group в България и радио Classic FM целят да провокират младите хора – както студенти на Академията, така и всички, които обичат не само да слушат, но и да композират музика, да изразят себе си чрез нея.

Конкурсът  за кратка музикална композиция „Sounds like You” e вдъхновен от най-новия TWS (True Wireless Stereo) модел на Huawei – FreeBuds 4, които възпроизвеждат висококачествен звук с висока резолюция за пълноценно музикално изживяване на притежателя си.

 

 

 

Изрази себе си с музика

От 1 до 22 септември всеки желаещ на възраст до 30 години може да изпрати своя творческа композиция, без ограничения в жанр и стилистика, с която изразява себе си чрез музиката, в рамките на 60 до 120 секунди. Кратката, но съдържателна музикална форма е особено творческо предизвикателство пред начинаещите композитори, което става още по-интересно с ограничението всеки участник да може да предложи само по една композиция. Затова помислете добре какво искате да кажете за себе си на света и го предайте със звуци и думи чрез кратка музикална творба и нейното заглавие.

Професионално жури ще избере Топ 10 творби според критериите, подробно описани в Пълните условия на конкурса тук, като на този етап то няма да знае имената на авторите им. Всеки член на журито оценява индивидуално всяка подадена творба, като я слуша само на новите слушалки Huawei FreeBuds 4. Те са в състояние да разкрият истинското богатство на музиката така, както огромна част от съвременниците ни я слушат в ежедневието си.

Първите 10 композиции, събрали най-висока обща оценка от членовете на журито, ще се публикуват в YouTube канала на Huawei Mobile за България, заедно с имената на техните автори.

При II етап на конкурса журито провежда присъствена сесия и класира в низходящ ред носителите на Първа, Втора и Трета награда. Победителите ще бъдат обявени на на 1 октомври – Международния ден на музиката.

Техните автори ще получат нови слушалки Huawei FreeBuds 4, както и възможността да чуят творбите си в националния ефир на Официалния медиен партньор на конкурса – радио Classic FM, единственото радио за класическа музика в България и на Балканите.

И тъй като музиката изразява автора си, но се създава за публиката, топ 10 финалистите след първия етап ще се борят и за нейната Специална награда. Тя ще се определи по най-съвременния начин – на база на броя харесвания на композицията в YouTube, където е публикувана. Нейният автор също ще получи Huawei FreeBuds 4.

Всеки конкурс за млади таланти трябва да води към тяхното по-нататъшно развитие. Затова  Голямата награда, която ще получи авторът на творбата, класирана от журито на Първо място, освен Huаwei FreeBuds 4, е индивидуален майсторски клас с композитора Петър Дундаков към Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

Жури на конкурса „Sounds like You

Журито на конкурса „Sounds like You” обединява доказани творци и професионалисти в областта на съвременната музика, чиито личности са истинско вдъхновение за развитието на младите музикални таланти у нас. Негов председател е проф. д-р Кремена Ангелова – декан на Теоретико‐композиторски и диригентски факултет на Националната музикална академия. Съставът му включва още проф. д-р Цветан Недялков – ръководител катедра „Поп и джаз изкуство“ към Вокалния факултет на НМА, специалност „Китара“, известния композитор Петър Дундаков – автор на музиката от филма „Възвишение“ и много други български филми и сериали. Сред членовете му е и популярната изпълнителка и авторка на песни Михаела Филева. Като възпитаничка на Националната музикална академия, тя е щастлива да участва в проект, търсещ нови звезди на българската музикална сцена. А  водещата в Classic FM радио Радостина Узунова ще внесе в журирането и своя поглед върху тенденциите в българската и световна музикална култура, които редовно дискутира с интересни гости в предаването „Съботно сутрешно кафе“.

 

Бъдете смели, креативни и се забавлявайте. Очакваме композициите ви с нетърпение!

Детайли

Начало:
01.09.2021 @ 8:00
Край:
22.09.2021 @ 17:00