За постигане на по-пълна информационна осигуреност за преподавателите и студентите на НМА, отговаряща на съвременните изисквания за активно навлизане в учебната работа на ефективни и удобни за ползване услуги в глобалната мрежа, от средата на месец февруари 2012 г. Библиотеката на НМА предоставя чрез заплатен от Академията абонамент достъп до JSTOR –  дигитален репозиториум, който дава достъп до академични списания от цял свят. Колекцията  Art & Science III достъпна чрез тази платформа, включва 151 заглавия с дигитализирано съдържание на всички статии от тези периодични издания, като започва от самото начало (от брой № 1 за всяко от теченията). В нея са представени научни публикации от водещи издателства (3,371,804 стр. на английски, френски, немски, испански, италиански, холандски и арабски език). Тази колекция предлага в най-голяма степен подробна и актуална информация, която обслужва най-пълно потребителските нужди на специалистите в областта на музикалната наука и музикално-изпълнителско и танцово изкуство. В същото време тя носи интердисциплинарен характер, тъй като включва и заглавия  от други области:  литература, образование, архитектура, театър, кино, религия, философия и др.

За достъп до JSTOR моля ползвайте следния линк –  www.jstor.org  


Търсене в JSTOR (Art & Science III):  

 

 

В този прозорец, който се отваря на порталната страница на JSTOR можете да извършвате опростено търсене само по един критерий. Ако кликнете върху Advanced Search имате възможност в другия прозорец, който се отваря да прибавяте  допълнителни полета чрез ADD A FIELD + и да извършвате разширено търсене по повече признаци едновременно, както и да ограничавате резултатите по времеви обхват, по език, по вид на източника и т.н.

Съветваме Ви за улеснение да използвате приложения списък с всички заглавия на списанията, които влизат в платения абонамент на НМА  Art & Science III (влезте в „Библиотека и фонотека” –вертикалното меню вляво на сайта на НМА и намерете списъка там). Под всяко от заглавията там е изписан ISSN – уникален международен сериен номер на периодичните издания, който ще Ви изведе безпогрешно до търсеното списание. В който и от броевете в получения резултат да влезете, той ще Ви отведе до целия архив (All Issues) от статии, издадени чрез това списание – от първия брой до  т.н  The Moving Wall  период, включващ последните броеве, които не са достъпни с пълния си текст, а само със съдържанието си. Този период е необходим, за да гарантира икономическата стабилност на издателствата, чиито архиви са включени в JSTOR. Обхватът му е различен за отделните периодични издания. В Latest Issue може да се осведомите за съдържанието на последния брой, който вече е излязъл от печат, в Most Accessed да разберете коя е най-често разглежданата и в Most Cited – най-цитираната статия за конкретното списание: