Доц. Алис Боварян

Родена в София. Завършва теоретичния факултет на НМА “Панчо Владигеров”.

Концертната й дейност като солистка е свързана с вокален ансамбъл “Мадригал”. Участвала е в многобройни турнета в Европа, Япония и Австралия. Участвала е с ансамбъла в продължение на 12 години във  фестивала в гр. Брегенц, Австрия. Има реализирани записи в БНР, БНТ, участия в предавания на частните медии. Нейни солови изпълнения има записани в грамофонни плочи и компакт дискове.

От 1982 г. работи в НМА - в катедра “Поп и джаз изкуство”.

През дългогодишната си педагогическа кариера е обучила много студенти, носители на награди от наши и международни конкурси за млади поп певци. Редовен участник в журита на международни конкурси за млади поп и рок изпълнители в България, води ежегоден майсторски клас в Добрич и през 2007 г. на конкурса “Трикси” в Балчик.

Доц. Алис Боварян взе участие като вокален педагог в първото музикално риалити шоу “Стар Академи” през 2005 г.

Неин студент – Теодор Койчинов става финалист в първото издание на Music Idol в България. Нейните студенти Нора Караиванова, Ясен Зердев заемат съответно второ и трето място в Music Idol 2.

Алис Боварян е автор на книгата “Вокално-постановъчната работа в жанровата музика”, представляваща първи опит за анализ на педагогическата работа в областта на поп и джаз пеенето в България.

« Назад