Национален конкурс "Носители на просвета"

15.04.2015 Национален конкурс

Уважаеми колеги,

По случай 24 май - Деня на Славянската писменост и българската култура, Националното представителство на студентските съвети обявява мащабен национален конкурс „Носители на просвета 2015".

Направленията в които ще се проведе конкурсът са следните:

1.Категория „Снимка" – авторски снимки, които изразяват авторовата интерпретация по темата „Носители на просвета 2015".

2.Категория „Кратко есе" – есе (до три страници) по актуален въпрос, свързан с темата на конкурса „Носители на просвета 2015". Обект на есето могат да бъдат идеи, послания, събития или други асоциации, които авторът прави с развитието на културата, образованието, науката в България – днес и за в бъдеще.

3.Категория „Те – носителите на просвета 2015" – номинация (до 2 страници) на личност от българската културна, образователна или научна общност, която номинирате за получател на званието „Носител на просвета 2015".
Най-добре аргументираните и убедителни номинации ще бъдат отличени по време на конкурса „Студент на годината 2015" със специален приз.

4.Категория „Аз – носител на просвета 2015" – категория за насърчаване на положителните личностни и групови модели за поведение и подражание, базирани на собствения принос и индивидуалната отговорност.
В рамките на кратък текст (до 3 страници) се описва добра практика или идея за добра практика (с описание/план на реализацията й) в сферата на културата, образованието или науката – дело на индивидуални студенти или студентски формални или неформални групи и организации.

5.Категория twitter-съобщение – конкурс за кратко съобщение до 180 знака в социалните мрежи Twitter или Фейсбук, което адресира темата за носителите на просвета днес, в България с интерпретация, избрана от автора. Защото съвременните технологии и социалните мрежи като канал за комуникация са също един от носителите на просвета.

 

За повече информация за конкурсът и срокове за кандидатстване - ВИЖ ТУК!!!

« Назад към всички новини