Концерт на специалността музикотерапия

27.09.2017Концерт на специалността музикотерапия

Мощното въздействие на музиката като удоволствие и терапия върху всеки човек е неразкрита тайна още от античността. Човек едновременно чува звучите на света чак до звездите като израз на енергията на самия живот (musica mundana), но се вслушва и във вътрешната си музика (musica humana), която е симптом за физическото здраве на неговия организъм.

Магистратурата по музикотерапия, в която се придобиват теоретични знания и практически умения вече 10 години, е специалност в помощ на медици, психолози, педагози, но осъществява важни стъпки и в себепознанието, самоусъвършенстването и творческата реализация.

Концертът иска да представи екипа от студенти и преподаватели по специалността и включва демонстрация на терапевтично музициране с публиката и импровизация (Петя Кръстева – композитор, Весна Нечева –  психолог, Александра Иванова – терапевт, Пенка Казанджиева – история на изкуството). Ще чуете музика за орган от Й. С. Бах, Сезар Франк и една пиеса по народни песни за самодиви от проф. Нева Кръстева. В концерта участват още: Мария-Магдалена Брезова и Ася Георгиева – певици, Мирослав Димов и Борил Атанасов – ударни и Нева Кръстева – орган. Участието на публиката и нейните пожелания ще бъдат изключително важни за нас.

Заповядайте на 6 октомври, петък, от 18. часа в Концертната зала на Академията – бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ 94. Вход свободен.

« Назад към всички събития